Procountor Solo Arviossa

Niin kuin nimikin vihjaa, Procountor Solo on suunniteltu erityisesti yksinyrittäjille. Se tarjoaa taloushallintoon työkalut, joihin kuuluvat laskutustoiminto, verkkopankki ja kuittisovellus. Soloa käytetään yhdessä kirjanpitäjän kanssa. Tässä osiossa syvennymme ohjelman ominaisuuksiin, käyttötapoihin ja etuihin.

Jos olen aloitteleva yrittäjä, voin saada Procountor Solon käyttööni vuodeksi ilman kuukausimaksua.

Eri aloilla toimivat yrittäjät kohtaavat taloushallinnon haasteita jo yrityksen perustamisvaiheessa. Yrittäjänä lähetän ja maksan laskuja, pidän huolta kuiteista käteis- ja korttiostoista sekä toimitan kirjanpitomateriaaleja kuukausittain kirjanpitäjälleni.

Procountor Solo on nettiselaimessa toimiva laskutus- ja kirjanpitotyökalu, jota voin käyttää tietokoneella, puhelimella tai tabletilla. Solo yhdistää yksinyrittäjän kaikki keskeiset taloushallintorutiinit samaan ohjelmaan. Itse kirjanpidon kokoaminen on kuitenkin kirjanpitäjän vastuulla.

Onko Procountor Solo minulle sopiva?

Procountor Solo saattaa olla juuri se työkalu, jota tarvitsen, jos nämä ehdot täyttyvät:

  • Minulla on toiminimi tai osakeyhtiö, jonka vuotuinen liikevaihto on alle 500 000 €. Tämän ansiosta minun on laillista hoitaa kirjanpitoni maksuperusteisesti, kuten Solossa tehdään.
  • En halua tehdä itse varsinaista kirjanpitoani, mutta haluaisin hoitaa omat rutiiniti mahdollisimman helposti ja nopeasti sähköisesti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi laskujen lähettämistä ja maksamista, kuittien tallentamista ja materiaalien toimittamista kirjanpitäjälleni.

Seuraavaksi tutustumme tarkemmin Procountor Solon ominaisuuksiin ja hyötyihin.

Laskujen lähettäminen asiakkaille Procountor Sololla

Laskuttaminen asiakkaille on mukava osa yrittäjän arkea, ja Procountor Solon avulla voit lähettää sähköpostilaskuja, verkkolaskuja ja tarvittaessa paperilaskuja. Ohjelma on helppokäyttöinen ja laskun luonti onnistuu nopeasti jopa puhelimella.

Paperilaskut voidaan tallentaa pdf-tiedostoina, tulostaa itse tai lähettää postitse käyttämällä postituspalvelua. Tämä säästää aikaa, kun asiakas haluaa paperilaskun etkä itse halua käyttää aikaa tulostamiseen ja postimerkkien liimaamiseen.

Asiakkaiden maksut kohdistuvat laskuihin viitenumeron avulla, joten voit helposti seurata rahaliikennettä. Tarvittaessa voit lähettää maksumuistutuksen Solon kautta.

Jos saat käteis- ja korttimaksuja, voit ilmoittaa näistä myynneistä yksinkertaisesti yhdellä raportilla.

Procountor Solon mobiilikäyttö mahdollistaa laskujen hallinnan myös liikkeellä ollessasi. Ystävällinen käyttökokemus tekee taloushallinnosta entistä mukavampaa.

Laskujen käsittely ja maksu

Kun käytän Procountor Solo -palvelua, minulle luodaan oma verkkolaskuosoite. Näin saan laskut suoraan Solo-järjestelmään ilman, että minun tarvitsee kirjautua erikseen verkkopankkiin. Tämä on mahdollista, koska Solo yhdistää automaattisesti toiminimeni tai osakeyhtiöni pankkitilin.

Kun saan verkkolaskun, minun tarvitsee vain tarkastaa sen tiedot ja hyväksyä lasku ilman erillistä tili- tai viitenumeron syöttöä.

Jos saan laskun paperisena, voin ottaa siitä kuvan ja maksaa sen normaalisti Solo-palvelussa. Samoin voin käsitellä ja maksaa sähköpostitse saamani laskut suoraan Solon sisällä.

Kuittien tallennus ja oikeaan tapahtumaan liittäminen

Kun käytän Soloa laskujen lähettämiseen ja maksamiseen, pankkitiliyhteyteni auttaa kohdistamaan myynnit ja ostot oikeisiin tilitapahtumiin viitenumeron avulla. Jos taas maksan ostokseni käteisellä tai kortilla, otan kuvan kuitista puhelimellani ja liitän sen lisätietoineen yritykseni pankkitilillä näkyvään tapahtumaan Solossa.

Kirjanpitoaineiston toimittaminen

Kun kuukausi vaihtuu, Solo muistuttaa minua tarkastamaan päättyneen kuukauden tilitapahtumat. Jos jokin tililläni oleva tapahtuma vaatii tositteen, Solo kehottaa minua lisäämään sen. Sen jälkeen voin lähettää aineistot suoraan kirjanpitäjälleni, joka vastaanottaa ne oikeassa muodossa omassa kirjanpitojärjestelmässään.

Ennen aineiston lähettämistä Solo esittää minulle tarkistuslistan, jonka avulla voin varmistaa, että kaikki tarvittava aineisto on mukana. Näin ollen kirjanpitäjäni ei tarvitse veloittaa minulta aikaa, joka kuluu puuttuvien tositteiden etsimiseen, mikä on melko yleistä paperista taloushallintoa käyttävien pienyrittäjien kohdalla.

Lähetän kirjanpitäjälleni paitsi kuitit ja laskut myös muut tarvittavat aineistot Solon kautta. Näitä voivat olla esimerkiksi yritystoimintaani liittyvät sopimusasiakirjat tai Verohallinnolta saamani kirjeet. Kirjanpitäjäni voi vastavuoroisesti lähettää minulle Soloa käyttäen kuukausiraportteja tai muita asiakirjoja.

Kirjanpitäjän merkitys Procountor Solon käytössä

Kun olen käsitellyt omat taloushallinnon tehtäväni Solossa, kirjanpitäjäni tarkastaa, että kaikki kohdennukset ja arvonlisäveromerkinnät on tehty oikein, ja että kaikista tilitapahtumista löytyy asianmukainen tosite.

Arvonlisäverolaskelman ja veroilmoituksen oma-aloitteisista veroista tekee kirjanpitäjä tarkistuksien jälkeen. Hän myös lähettää ilmoituksen verottajalle, ja maksu näkyy suoraan omassa Solo-näkymässäni, josta voin maksaa sen.

Jos nykyinen tilitoimistoni käyttää Procountorin taloushallinto-ohjelmistoja, voimme heti aloittaa Procountor Solon käyttämisen. Minun kannattaa olla yhteydessä kirjanpitäjääni tästä asiasta.

Mikäli minulla ei ole vielä tilitoimistoa tai haluaisin vaihtaa sen, myös Procountor Solo -ohjelmisto ja kirjanpitopalvelu ovat saatavilla kiinteähintaista palveluna.

Procountor Solo on saatavilla osana kiinteähintaista Accountor Go -kirjanpitopalvelua, joka sisältää Solo-työkalun lisäksi Accountor-tilitoimiston ammattilaisista koostuvan kirjanpitäjätiimin.

Yksinään tehdessäni taloushallinnon rutiineja, kirjanpitäjä on aina taustatukenani varmistamassa, että kaikki menee oikeiden sääntöjen mukaan ja kirjanpito on tehty oikein. Samalla voin kääntyä kirjanpitäjän puoleen monenlaisissa kysymyksissä, joita yrittäjän arjessa väistämättä tulee eteen. Solo auttaa minua hoitamaan rutiinitehtävät mahdollisimman sujuvasti ja helposti.

Mitä Procountor Solo maksaa yrittäjälle ja kirjanpitäjälle?

Aloittavalle yrittäjälle Procountor Solo on ilmainen käytettäväksi ensimmäisen vuoden ajan. Tämän jälkeen kuukausimaksu vaihtelee välillä 10 € – 30 €, riippuen yrityksesi liikevaihdosta. Käy tutustumassa lisäpalveluiden hintoihin Procountor Solon sivuilla.

Kirjanpitäjä veloittaa erikseen tekemästään kirjanpidosta ja muihin tilitoimiston töihin liittyen oman hinnaston mukaan. Esimerkkejä tähän ovat vuosittaisen veroilmoituksen ja tilinpäätöksen tekeminen.

pro contour solo

Käyttämällä Procountor Soloa, sekä yrittäjän että kirjanpitäjän rutiinityöhön kuluva aika nopeutuu. Tämä auttaa pitämään kirjanpidon kustannukset kurissa, koska kirjanpitäjän työaikaa ei kulu tietojen siirtämiseen paperitositteistaan omaan ohjelmistoon.

Käyttämällä Procountor Soloa, kirjanpitäjä pystyy hoitamaan yksinyrittäjien kirjanpitoa tehokkaammin kuin koskaan aiemmin. Vaikka yrittäjälle lähetettävän laskun loppusumma saattaa pienentyä, kirjanpitäjälle tai tilitoimistolle mahdollistuu palvella enemmän pienyrittäjiä kuin aikaisemmin.

Kokemuksia: “Solo toi motivaation takaisin paperityöhön”

Yrittäjän tärkeimmät työkalut ilmaiseksi vuoden käyttöön

Näin videolla, kuinka yrittäjä Julius Ruissalo sai motivaationsa paperityöhön takaisin Procountor Solon ansiosta. Procountor Solo tarjoaa vaivatonta taloushallintoa yksinyrittäjille, jolloin heillä on käytössään sekä laskutusohjelma että kirjanpito verkossa. Katso itse ja hyödynnä etu!

Usein kysytyt kysymykset

Miten Procountor Solo eroaa Procountorista?

Procountor Solo on kevyempi versio Procountorista. Se on suunnattu pienyrittäjille ja yksityisyrittäjille. Solo tarjoaa helppokäyttöisen ja tehokkaan ratkaisun taloushallintoon.

Kuinka hyödyntää Procountor Solo opastusta?

Procountor Solon käyttäjät voivat lukea ohjeita maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi. Ohjeita tarjotaan eri aiheista, kuten sähköisen laskutuksen käyttämisestä ja Procountor Solon uusista ominaisuuksista.

Procountor Solo hintatiedot

Procountor Solon hinnasto löytyy verkkosivustolta. Hinnasto on suunniteltu pienyrittäjille ja yksityisyrittäjille sopivaksi.

Procountor Ohjekirjan tuki Procountor Solo käyttäjille

Procountor ohjekirja auttaa Procountor Solo käyttäjiä oppimaan ohjelman ominaisuuksista ja hyödyntämään ohjelmaa tehokkaasti liiketoiminnassaan.

Accountor Go ja Procountor Solo välinen yhteys

Accountor GO on toinen taloushallinto-ohjelma, joka on suunnattu pienille yrittäjille. Vaikka molemmat ohjelmat ovat yhteensopivia ja tarjoavat samankaltaisia palveluita, Accountor GO ja Procountor Solo ovat eri ohjelmia. Tässä suhteessa ne ovat kilpailevia.

Leave a Comment