Alv palautus

Verotili on kaikilla, jotka ilmoittavat ja maksavat  verotilimenettelyyn kuuluvia veroja. Yksi näistä edellämainituista on arvonlisävero, joten jos olet oikeutettu arvonlisäveron palautuksiin, sinulla täytyy olla myös verotili.

Verotilimenettelyssä yrityksellä on oikeus alv palautukseen, jos kohdekauden vähennettävät verot ovat suuremmat kuin suoritettavat verot. Yleensä tälläinen tapahtuu jos on ostettu enemmän kamaa kuin myyty ulos. Toinen yleinen esimerkki on arvonlisäveron alarajahyvitys. Erillistä hakemusta palautuksesta ei tarvitse tehdä, vaan tarvittavat tiedot ilmoitetaan kausiveroilmoituksella. Palautuksen voi halutessaan vähentää muista verotilille maksettavista veroista, jos tiedät palautettavan  summan etukäteen.

Verottaja voi myös käyttää osan palautuksesta suorittamattomiin maksuihin. Jos olet jättänyt ennakkoveroja maksamatta, verottaja voi rokottaa maksamattomat ennakkoverot arvonlisäveron palautuksestasi. Verotilille voi asettaa myös palautusrajan ja silloin verottaja palauttaa vain sen määrän, mikä ylittää kyseessä olevan palautusrajan.  Palautusraja on sitä varten, että voit käskeä verottajaa säilyttämään verot verotililläsi. Verotilillä makaavia euroja voi käyttää suoraan sieltä esimerkiksi tulevien verovelkojen tasaamiseen.

Leave A Response