Alv maksaminen

Jos olet arvonlisäverovelvollinen sinulla on myös verotili. Verotiliverojen, myös arvonlisäveron, yleinen eräpäivä on kuukauden 12. päivä. Jos eräpäivä ei satu olemaan pankkipäivä, eräpäivä siirtyy seuraavaksi pankkipäiväksi.  Maksuaika arvonlisäverolle kuukauden päätymisestä on 1 kuukausi ja kaksitoista päivää. Tammikuun arvonlisäverot maksetaan siis 12. maaliskuuta. Poikkeuksena edellämainittuun ovat vuosimenettelyssä (kerran vuodessa arvonlisäveroa maksavat) olevat arvonlisäverovelvolliset, jotka ilmoittavat ja maksavat arvonlisäveron vasta helmikuun viimeisenä päivänä.

Ne yrityksen joiden liikevaihto on alle 50 000 euroa voivat ilmoittaa ja  maksaa arvonlisäveron neljännesvuosittain tai kalenterivuosittain ja työnantajasuoritukset neljännesvuosittain. Tämä edellyttää, että yritys on saanut Verohallinnolta ilmoituksen pidemmästä maksujaksosta. Sitä voi hakea lomakkeella 4071. Oman ilmoitusjakson saat selville helpoiten tarkistamalla sen Verotili-palvelusta tai soittamalla verotilin palvelunumeroon.

Arvonlisäveroa voi maksaa siis

  • Kerran vuodessa
  • Kolmen kuukauden välein
  • Jokaisen kuun lopuksi

Verotiliveroille on omat tilinumerot

Verotilille kuuluvat verot maksetaan jollekin seuraavista verotilin pankkitileistä:

Pankki IBAN BIC
Nordea FI64 1660 3000 1176 25 NDEAFIHH
Danske Bank FI56 8919 9710 0007 24 DABAFIHH
Pohjola Pankki FI35 5000 0120 2535 04 OKOYFIHH

Näille pankkitileille saa maksaa vain verotilille kuuluvia veroja ja maksun saajaksi merkitään Verohallinto/Veronkantoyksikkö. Viitenumeroksi merkitään asiakkaan verotiliviite.

Leave A Response